top of page

SEPARATUTSTILLING

REINHARD HAVERKAMP

"SKULPTUR"

12. August til 3. September 2023

Vernissage lørdag 12. august kl. 14.00:

 

Kinetiske skulpturer i rustfritt stål, innendørs og utenfor galleriet. Det er en stor glede å vise billedkunstner Reinhard Haverkamp sin tredje separatutstilling i galleriet vårt. I år er det 30 år siden han monterte fire skulpturer til en stor utsmykning på uteområdet til Teknisk Universitet Berlin, nær sentrum av hovedstaden. Siden da har hans flotte skulpturer med og uten vind, satt sitt preg også i Norge: Konserthuset «Kilden» i Kristiansand og AdO Arena, Bergen, samt i Stjørdal med fler. I tillegg til utsmykninger i offentlig rom, har Haverkamp hatt kontinuerlige utstillinger i Norge, Tyskland, og har vist sine arbeider i Italia, Danmark samt Ungarn. Med sine to atelier, ett i Bergen og ett i Berlin, holder han pulsen på et evig fornyende kunstfelt, og er personlig med å sette agendaen for samtidens europeiske kunst. Vi er ydmyke og stolte over å få vise samt representere denne kunstneren og ser frem til å dele med Dere. 

2.jpg
image1[11928]_edited.jpg

I katalog teksten til Haverkamp sin forrige separatutstilling "Con Moto" i Vedholmen Galleri 2021, skrev forfatter og kunstkritiker Lars Elton blant annet dette: «Bevegelse har så å si alltid en rytme. Bevegelseselementet og rytmen er en av grunnene til at Reinhard Haverkamp fremstår som en enestående kunstner i norsk sammenheng. Han er en leken kunstner som evner å kombinere idemessig frihet med formmessig sikkerhet. Skulptørens omgang med bevegelse, rytme og strek gjør ham til en sjelden fugl i norsk kunstfauna. Som en av få kinetiske kunstnere opererer han innenfor spennet mellom det formmessig enkle og stringente på den ene siden, og et konstruksjonsmessig komplekst uttrykk på den andre siden…

 

Min fascinasjon for Reinhard Haverkamps kunst skyldes først og fremst hans lekne holdning til bevegelseselementet. Det at skulpturene ikke er statiske er selve essensen ved hans kunstneriske uttrykk. Ikke bare utnytter de bevegelsens uoversiktlige dynamikk, nei de er selve bevegelsen. I sitt samspill med vinden eller et menneske som rører ved dem, skaper kunstverkene hans stadig nye bilder. Bilder du ikke hadde kunnet forestille deg.»

bottom of page