top of page

Line S. Hvoslef

Maleri  ( Olje , akryl, tusj.)

Line S. Hvoslef har hatt en lang rekke separat og kollektivutstillinger i inn og utland. Hun har utført flere store offentlige utsmykninger og er representert i både private og offentlige samlinger.
I bildene er hun opptatt av et malerisk fabulerende billedspråk. Uttrykket befinner seg i skjæringspunktet mellom det figurative og det nonfigurative. Hennes landskap beskriver uutgrunnelige møter mellom natur 

og teknologi, ofte med klare surrealistiske undertoner.

Line S. Hvoslef fikk i 2015 tildelt Statens 10 årige Arbeidsstipend. Hun har hatt tre separatutstillinger i Vedholmen Galleri, i 2012, 2016, og 2020.


 

IMG_1761.jpeg

TIDLIGERE UTSTILLINGER I VEDHOLMEN GALLERI

line ettrlandskap 2020

"ETTERLANDSKAP"

Separatutstilling

01.02.2020 - 26.02.2020

Det er en stor glede å invitere til åpningen av Line S. Hvoslef sin tredje separatutstilling i Vedholmen Galleri.
Vi er stolte av å vise nye malerier i fortsettelsen av hennes imponerende kunstneriske arbeide;- sett både ved solo-utstillinger og utsmykkinger, men også i sine tverrfaglige internasjonale samarbeidsprosjekter.
I februar 2020 deler hun sine siste landevindinger innen sitt unike, narrative og surrealistiske univers.
Åpningstaler er kunsthistoriker og tidligere fylkes-kulturchef Ingebjørg Astrup, som hermed åpner vår 20. sesong sammen med oss. Dette er vi er svært taknemmelige for, da Astrup har fulgt både kunstner og galleri siden begynnelsen.
 

" Det kan også være interessant å plassere hennes malerier innenfor begrepet dystopi. Et dystopisk samfunn eller sted forbindes ikke med det vakre eller det balanserte, noe arbeidene til Hvoslef absolutt er.
Tvert imot brukes begrepet om det verst tenkelige, et skremmebilde på hva fremtiden kan bringe. Men likevel, det er noe foruroligende i hennes malerier av mennesketomme landskaper preget av teknologi og skjematiske modeller, som får landskapene til å virke som om de er i oppløsning eller i konstant flyt. “.

Hilde Marie Pedersen,
Formidlingsleder Bergen Kunsthall
 

Det handler om et malerisk fabulerende billedspråk i skjæringspunktet mellom
det figurative og det nonfigurative.
Bildene er lagvis bygget opp i tynne sjikt med olje på lerret og videre bearbeidet med tusj.
Landskapene er øde, men med spor av menneskers tilstedeværelse.
Organiske og maskin-liknende bildeelementer danner uutgrunnelige møter mellom natur og teknologi, ofte med klare surrealistiske undertoner.
Det handler om øde, «umulige» landskap fra drømmenes verden, men også slik jeg kan oppleve dem i urørt natur.

Forlatte landskap der naturen strever med å gjenopprette sin form og orden.

Line S. Hvoslef 2020

Line S. Hvoslef_edited.jpg
bottom of page