top of page

AD

MARE

NOSTRUM

ERIK LYTSKJOLD

Erik Lytskjold er unik bærer og formidler av den norske keramiske tradisjonen innen fri skulptur som ikke finner sin like i Norge eller våre skandinaviske naboland. Hans kunst er et sjeldent syn, også sett i et internasjonalt perspektiv.
Med tydelig formsans, innsikt og estetikk formidler han et indre landskap med geologiske, biologiske og arkitektoniske referenser.
Man kan ikke intet annet enn rives med av Lytskjolds sin kunst, der overflate form og farger giver et nesten arketypisk vindu, inn i et univers, bestående nydelige formasjoner godt for øye og sjæl, der fortid og fremtid ikke lenger eksisterer.

Lytskjold har cand. mag. i biologi og Hovedfag SHKD 1993. Han har vært med på større utstillinger i inn- og utland samt innkjøpt av Kode. Undervist på Kunsthøgskolen i Bergen, avd keramikk/ leire.

Erik Lytskjold - Mars 2023_edited.jpg

Til denne utstillingen viser Vibeke Harild et scenario bestående av nye skulpturer  i massiv porselen. Her presenteres et indirekte studie med tyngden på skulpturelle former med sterke botaniske og fysiologiske referencer, og er en videreutvikling av et formspråk fra forrige utstilling «Ex Diversis Partibus» i 2021, samt referencer helt tilbake fra utstillingen «Trans Atlantic» Fedje, Kulturbyåret 2000, Bergen/ "Utdødde Snylteplanter fra 3333 e.Kr" Naturhistorisk Museum, Bergen 2005.

Harild har Hovedfag fra Kunsthøgskolen i Bergen (1997), utdannelse fra Grafisk Skole, Århus, og Århus Kunstakademi (1989-1992) samt Dep. of Art, Columbus Ohio/ USA (1994).

Harild har diverse utstillinger og stipend bak seg, og har der til vert aktiv kunst-politisk med et titals komité- & styreverv ( 2004 - 2016).

De siste 15 årene har hun hatt hovedfokus på egen galleri-drift,  i Bjørnafjorden Kommune.

VIBEKE
HARILD

Untitled design (1).png

"Me lever i ei tid med store bokstavar, store overskrifter, store bokstavar, påstandar så spissa at dei vert ugjenkjennelege. Media jagar i flokk. Og dei brøler. Og kva er viktigast? Ein avkledd kjendis, smeltande breis eller å unngå arvefellen? Generasjonen som veks opp no lurer på om dei er fødd vonde (les raristar) og om det er noko vits i å vekse opp sidan alt går til helvetet. Informasjonsteknologien skulle gjere geografi irrelevant, medan det motsette har skjedd. Sentrum er sentrum og utkant er utkant som aldri før.

Mot brølet og bokstavane står kunsten.
Det store i det vesle. Den gode tvilen, den milde undringa, det godlynte tvitydige.»

Morten Holmefjord.

bottom of page