top of page

Ørnulf Opdahl 

Billedkunstner i Maleri, Etsninger og Akvarell.

Ørnulf Opdahl  er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo, og har vært professor ved sistnevnte. Han har hatt en rekke utstillinger i Norge og i utlandet, blant annet som festspillutstiller i Bergen,og med separatutstillinger i Astrup Fearnley museet for moderne kunst, på Høvikodden for å nevne noen.
I 1971 vendte Ørnulf Opdahl tilbake til Sunnmøre og bosatte seg på Godøya, hvor han har bodd og arbeidet siden.

På hans første separatutstilling i Vedholmen Galleri,  8. oktober til 6. november 2022 viser han etsninger og maleri. Se vennligst mer info om kunstneren under. 

 

Artikkel om utstilling og åpning: 

 

 

 

KATALOG: Se vennligst foto av alle utstilte bilder øverst i billedfrisen med tittel, størrelse og pris, og prislisten uten foto finnes her:

 

 

 Vi takker Solstrand Hotel og Bad, ved daglig leder og eier Børrea Schau-Larsen,

for støtte til denne utstillingen

IMG-7122.jpg

UTSTILLINGER I VEDHOLMEN GALLERI

Ørnulf Opdahl høstutsiling 2022
IMG-7120.jpg

Høstutstilling

SEPARATUTSTILLING

08.10.2022 - 6.11.2022

Opdahl er født i Ålesund i 1944 og bosatt i Sunnmøre på Godøya, hvor han har bodd og arbeidet siden 1971. Sterke inntrykk fra en mektig natur blir omformet til oljemalerier, etsinger og akvareller. Han trenger knapt nærmere presentasjon. Opdahl er en av Norges mest velrenommerte kunstnere og står som en av de fremste tolkerne av Vestlandet. Via ekspressive maleriske, røffe strøk fanger han det skiftende lyset over det dramatiske landskapet. Med landsdelens natur under huden, kan han formidle de til dels melankolske stemninger i en sjelden personlig fargeskala. Ved en unik evne fanger han det vesle lyset i kontrast, hvor det øynes håp i det fjerne, som så mange en Vestlending kjenner seg igjen i.

 

Opdahl er representert i alle landets kunstmuseer og større samlinger, foruten en rekke samlinger og museer i utlandet. Særlig har hans arbeid med kyst- og fjordlandskap gitt han omtale som en fornyer av norsk landskapsmaleri i tradisjonen etter J.C. Dahl og Peder Balke.

streif- grafikk.jpg
bottom of page