top of page

Torunn Skjelland

Maleri & Utsmykkinger.

Torunn Skjelland har en stor kunstnerisk karriere bak seg med større utsmyknings-prosjekter og separatutstillinger, samt gruppeutstillinger. Hendes arbeide er koloristisk og figurativ med et sjelden hårfint skråblikk på motivvalget sitt.. Med ytterst profesjonell utførelse gir hun oss flotte og fargerike malerier med mange underliggende tolkningsmuligheter, som vi kan velge å gå dypere inn i.

Maleriene forteller om familie, sosial tilhørighet og status i samfunnet. I utstillingen The Flood. ( Vedholmen Galleri 2018), bevækte hun seg i en mørkere retning enn tidligere og utforsket et dystopisk verdensbilde og et kollektivt mørke. Flod, overflod, syndeflod. Her hentet hun inspirasjon fra litteratur og film, samt fra nyheter generelt. I Skjellands utstilling " Before & After ", 2019 , handlet maleriene om en visuell og personlig tolkning av tilstanden før og etter en kollaps. 

Mange av hennes motiver og konsepter kommer fra hennes studieturer i utlandet, hvor hun med et sosial-antropologisk blikk holder opp et speil til det hun ser. Hun gir oss ( speil) bilder vi trodde vi ikke skulle se, og muligens ikke trodde vi skulle gjenkjenne hos oss selv i...

Torunn Skjelland skal vise en ny separatutstilling i Vedholmen Galleri, i 2021.

Skjelland har deltatt på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen, Vestlandsutstillingen,  og har hatt separatutstilling på No5, Bergen Kunsthall, Haugesund Billedgalleri og Hå game Prestegård. Hun har også deltatt på gruppeutstilling på Haugar kunstmuseum, Sørlandet kunstmuseum, Sogn og Fjordane kunstmuseum, Norske Bilder og LNM for å nevne noe. Hun har 14 offentlige utsmykkinger bak seg tillegg til mange private kjøp av samlere fra i inn og - utlandet.  Fra 2003-2005 var hun en del av duoen "Vestlandske Kunstmisjon" sammen med Hilde Kjønniksen. Skjelland har også et malerisk samarbeidsprosjekt med Vigdis Fjellheim som runder 14 år og 14 omfattende utstillinger og prosjekter.  

bottom of page