top of page

Lillian Presthus

Maleri og foto 

Lillian Presthus jobber med malerier og foto .

Maleriene males i olje og hun er spesielt opptatt av fargens gjensidige påvirkningskraft. Landskapet utenfor atelieret på Fjøsanger er til stor inspirasjon, og det nære kjennes viktigere enn noen gang.

Lillian Presthus har sin kunstutdanning fra tekstil-avdelingen ved Bergens Kunsthåndverkskole og som maler ved Kunstakademiet i Bergen og Helsinki.

B9EF7CF7-7A78-4DC7-8EBE-1D44AA492B5B_1_201_a.jpg

TIDLIGERE UTSTILLINGER I VEDHOLMEN GALLERI

Lillia sparatutstiling 2022

SEPARATUTSTILLING

19.02.2022 - 27.03.2022

"Med fabulerende fargerike malerier har Lillian Presthus satt sitt tydelige preg på den norske kunstscenen

i mange år. 

 

Hennes figurative tematikk og frie bruk av ornamentikk leder tanken på tidlige gobelin-tekstiler helt tilbake til 1500-tallet frem til den internasjonalt kjente norske tekstilkunster Frida Hansen. (1855-1931.). 

I noen av de nye malerier har hun latt mønstre og farger fylle hele lerretet, til et nærmest abstrakt formspråk. 

Naturen rundt hennes atelier på Fjøsanger har vært en sterk inspirasjonskilde, i en tid der man ikke har kunne reise så langt. 

Presthus har høstet stor internasjonal anerkjennelse, og deltatt på viktige utstillinger i Danmark, Sverige samt i Berlin og New York. Hun har reelt hatt flere utstillinger i utlandet enn i Norge. 

Et sterkt kjennetegn i hennes kunst er å bruke fotografiske motiver ført over i maleriet. Det er en foto-basert teknikk innen billedkunst som går tilbake til Robert Rauschenberg og Andy Warhol. (1960-årene.). 

Menneskekroppen som motiv har alltid interessert henne. 

Nå viser hun for første gang foto av den modne mannekroppen, - nært og utilslørt, som hun opplever den. 

 

Gyngehesten, med sitt Janusansikt, er et av maleriene på utstillingen, som er et tema har hun jobbet med siden starten av 2000 talet. Den romerske guden Janus, var den figur som representerte tid og overganger, ettersom han kunne se inn i fortiden med et ansikt, og inn i framtiden med et annet.

- Denne utstillingen har blikk tilbake og blikk frem, og vi gleder oss til å dele den med dere."

( Lenke til kunstnerens egen hjemmeside i grønt under.)

bottom of page