top of page
Vedholmen logo2.png

Eva Harr

Litografi/ Maleri

 

Eva Harr // Artist Statement 2022. 

Separatutstilling 14. mai til 12. juni. Vernissage lørdag 14/5 kl 14.00.

"Min bilde fortelling handler om et indre landskap i samtale med den ytre verden.

Helt siden starten av 70 tallet, har landskapet og naturen  nord på, vært mitt symbolspråk.

Tilhørighet og avtrykk av en barndom ligger under med sin melankolske tone, og rommer mye av min fortelling. 

Dette har gitt meg et blikk mot hva jeg leter etter. 

Stadig søker jeg i min underbevissthet etter bilder fra nattlige drømmer eller tanker i mørket. Ofte er jeg våken, mens verden sover, og finner denne tilstanden som en viktig kilde.

Mine naturskildringer er vel så mye et uttrykk for sinnsstemninger som landskapets imitasjon.

Verden slik den er i dag, preger de fleste av oss med uro. Det er derfor ikke til å unngå at også dette gir etterklang inn  i mitt kunstnerskap. Jeg forsøker å uttrykke en stille reaksjon på en overdøvende klimatrussel , og samtidig fastholde ordet «hjemlengsel» som noe universelt i det å være menneske.

Å være i naturen, og formidle dens skjønnhet er en stor inspirasjons kilde. Da kan jeg forme mitt sjelelige landskap og lete etter metaforer for å «stemme» bildets uttrykk

Lyset er det mest interessante. Fra mine mange opphold på mitt atelier i  Lofoten, har himmelens skiftende lys blitt noe av det mest betagende!Vi trenger himmelen og jorden.

Jeg håper at mine bildetolkninger kan formidle en kombinasjon av et uventet landskap, tilhørighet og fortellende  poesi.  Helt siden begynnelsen av mitt kunstner skap har ideene mine kretset rundt denne tematikken. Min lengsel etter lyset og landskapet nord på, etter femti år i Oslo, har skapt en annen form for nærhet og en større bevissthet rundt min kulturtilhørighet.

Det viktigste for meg er å skape en billedverden som  argument for den sårbare naturens viktige plass i vår felles identifikasjon.".

- Vi har flere trykk i galleriet, med og uten ramme til alle tider i galleributikken.

bottom of page