top of page

VÅRUTSTILLING 2023 BODIL FRIELE SEPARATUTSTILLING MALERI & INSTALLASJON

22.04.23 - 14.05.23

Etter en hektisk høst med utstilling i Grieghallen, fortsetter Bodil Friele veien videre til oss ut i Havgapet ved Lepsøy.

 

Med en rød tråd av turkis og primer-farger, ligger det alltid befriende visuelle overraskelser på lur til publikum fra kunstnerens side. Siste gang så vi det i hennes viktige fortolkning av kodede meldinger fra 2. Verdenskrig innovativt visualisert og lyssatt i vegg-installasjoner. I denne utstillingen byr Bodil Friele på en variasjon av tekst, farger og bilder. «Treet» såvel som «Huset» er begge velkjente Friele-motiver. Disse blir fortolket i nydelige nye malerier, samt installasjon i tre, og selv uttaler hun: "Å gjenta seg selv er uinteressant, derfor prøver jeg å utfordre andre retninger uten å "miste" mitt eget utrykk.».

 

Åpningstaler og kunsthistoriker Gunnar Danbolt, skriver i den nyutgitte boken om Bodil Friele;"Det første man merker seg når man ser nærmere på disse maleriene er at hun vanligvis IKKE maler bestemte hus. Husene er uten detaljer, det er huset rent generelt som står frem. Spørsmålet er om det er huset som konsept, begrep eller metafor.».

 

Vi er utrolig kry av å kunne vise den femte separatutstillingen til denne ekspressive kunstneren i vårt galleri.

- Og vi ser frem til et gjensyn, nye hyggelige treff og samtaler, Velkommen!

bottom of page