top of page

Birgit Brühl

Keramikk - Redesign -Unika.

Birgit Brühl er født i Köln, Tyskland.

Hun er en utdannet pottemaker og keramiker med svennebrev og har diplom fra  «Fachhochschule für Gestaltung» i Kiel, (University of Applied Arts).  Deretter gjennomførte hun 1,5 år med «hovedfag» på Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen. For tiden bor og arbeider hun periodevis i både Köln og Bergen. Hun har jobbet mange år som free lancer på Naturhistorisk Museum og underviser nå i keramikk på Bergen Kulturskole.

Birgit jobber mye på dreieskiven og former vasene «ut av senteret». Hun liker å kombinere selvproduserte gjenstander som hun finner i bruktbutikker eller loppemarkeder. Dyrene heter «wade whimsies» og honningboksene har jeg alltid spart på. Det har alltid vært en inspirasjon å bruke samlede produkter i kombinasjon med dreide elementer som Birgit selv produserer! 

I de siste årene har Birgit også jobbet med «custom made» slides for gitarister. Det gir Birgit muligheten til å kombinere hennes ferdigheter innenfor faget sitt og hennes interesse for musikk. Hun har hatt bestiller fra musikere i Australia, USA og Storbrittania. Lokale musikere fra Bergen er hjertelig velkomne til prøvespill på verkstedet mitt! Dette er en lidenskap for Birgit. 

Instagram & Facebook: @birgit.bruehl.studio
Email: bibruhl@hotmail.com
Mobil: +47 416 16 557

Birgit er medlem i ISOTOP Felles Atelier. Hun ønsker deg velkommen før et besøk og innsikt i hennes hverdag som keramiker! 

bottom of page