top of page

Dag Thorkildsen

Maleri

Utvalgte verk

- En av landets fremste abstrakte malere i nyere tid.Dag Thorkildsen var aktiv billedkunstner i over 45 år. I starten av 1970-tallet var han med i den politiske kunst-gruppen « Gras ».

Han har flere offentlige innkjøp og utstillinger bak seg og er blant annet representert i Nasjonalmuseet sin samling.

Thorkildsen sine malerier er abstrakte og koloristiske. Der er høg intensitet og formidlings-lyst i hans indre landskap, og man går ikke upåvirket forbi. Uttrykket hans er i slektskap med den amerikanske og tyske ekspresjonisme på 50-60 talet. Den internasjonale kunst-gruppen Cobra, med danske Asger Jorn, romsterer også bak kulissene i Thorkildsens nådeløse visuelle bak-land.

Den amerikanske billedkunstneren, Jasper Johns, var hans store inspirasjonskilde, helt frem til hans siste utstillings år.

Foruten å være en aktiv kunstner, underviste Dag Thorkildsen i mange år på institutt for fellesfag samt var pro-rektor på Kunsthøgskolen i Bergen. Han var en dyktig kunst-pedagog og lærer, hvor han bidrog med å utdanne flere generasjoner kunstnere, (inklusive galleristen på Vedholmen Galleri), og vi er mange som skylder han takk for utvikling og tro på egne egenskaper, uansatt de av oss med stort eller lite talent.

bottom of page