top of page

22. august til 13. september:  Separatutstilling

Ned mot Sjøen - Maleri Leif Nyland 

Vernissage lørdag 22. august kl. 14.00 -16.00

Musikk ved Andreas Grønli

Leif Nyland vil være til stede på åpningen. -Maks 12 besøkende og antibakk ved inn-& utgang. Husk ☂️om d blir litt venting. På forhånd takk🍃

Det er en stor glede å invitere til åpningen av Leif Nyland sin første separatutstilling
på Vestlandet 

 

Nyland er utdannet på Kunsthøgskolen i Oslo innen grafikk og visuell kunst. 

I de siste par årene har hans karriere tatt av og vi er stolte over at kunne være det første galleriet i Vest-Norge som viser hans arbeider. 

Hans malerier er inspirert fra området rundt Frederikstad og jammen er det tre « snapshot « med fra Søre Øyane og. 

Til å tonesette oppningen har vi booket inn gitaristen Andreas Grønli. 

Han er fra Steinkjer i Trøndelag, og har mellom anna spelt med en rekke norske artistar som Alejandro Fuentes, Torstein Sødal og Maria Arredondo. Grønli har òg vært finalist i «Fjord Candenza», Norgesmesterskapen i klassisk musikk for musikarer under 18 år. 

 

____

Kunstkritiker i avisen Klassekampen, Tommy Olsson, skrev dette om Leif Nyland sin kunst våren 2019: 

 

(Utdrag). « Verkene beveger seg i ytterkanten av menneskenes verden, hvor naturen begynder. Brygga som strekker seg ut i vannet, og gatekrysset hvor man aner skogen bak bebyggelsen. 

På mange måter er det en avfolket sommeridyll. Men selv om det høres ut som et beskjedent utgangspunkt, drives de maleriske problemstillinger ditt hen at jeg ikke er sikker noen andre gjør noe tilsvarende.

Leonard Richard, kanskje, men det er med et resultat så annerledes fra dette som det går an. Ivan Agueli ? Gaugain? 

Det blir bare forvirrende, glem at jeg skrev det. 

Poenget er at fargene har en overordnet rolle. Det er konsekvent stemt av sånn at de fremstår som varme og myke, men noengang så overraskende applisert på dette folketomme landskapet at det er vanskelig ikke å bli fanget av det Det er liksom ikke bare pent men i tillegg jævlig smart. 

Og det er imponerende når noen lar en mørk lilla himmel speile seg i et like mørkt lilla vann, i noe som som på samme tid fremstår som full dagslys, uten at det ser feil eller umulig ut Så er det noe som oppstår ved den tredje brygga som vekker driften til å få til det samme selv, eller kaste klærne for å hoppe i havet.

Jeg gleder meg sykt til å bade, merker jeg. ». 

Leif Nyland sier selv  dette om sine arbeider:

 

Å bygge et bilde.

Som i et slags stort studio ligger motivene mine. De fleste er i en omkrets på noen hundre meter. De blir egentlig bare sett av meg, tror jeg. Men jeg vil gi dem noe ekstra. En bonus for tomheten og et enda større pluss for at de er akkurat der de er.

Det blir som å dramatisere en enkel gjenstand. Nærmest som et stilleben. 
Hvor riktig er det før det blir galt?

I både maleriet og arkitekturen ligger det en gitt sannhet, eller en påstand om sannhet. Det er grenselandet mellom de tingene jeg jobber med.

Leif Nyland juni 2020.

Forhåndsomtale av utstillingen fra lokalavisen Midtsiden: 

 https://www.midtsiden.no/leif-nyland-til-vedholmen-galleri

bottom of page